blog
01
mrt

Wat kost een buitenkeuken?

Een buitenkeuken is een heerlijke uitbreiding op uw buitenleven. Of het nu gaat om gezellig barbecueën met vrienden en familie, koken voor een feestje of gewoon om uw dagelijkse maaltijden in de open lucht klaar te maken, er zijn zoveel leuke mogelijkheden met een buitenkeuken. Maar hoeveel zou het u kosten om zo’n buitenkeuken aan te schaffen? In dit artikel gaan we dieper in op de vraag wat een buitenkeuken kost en behandelen alle verschillende factoren die de prijs beïnvloeden. 

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren

Helaas kunnen we niet zo makkelijk zeggen wat een buitenkeuken kost. Dit is namelijk afhankelijk van veel verschillende factoren. Wilt u een grote of kleine buitenkeuken, mag het een standaard model zijn of moet de buitenkeuken op maat gemaakt worden en wilt u extra opties of zijn alleen de standaard functionaliteiten voldoende. 

Omdat u misschien een snel antwoord wilt, geven we een grove schatting. Een buitenkeuken kost ongeveer tussen de 1000 – 3000 euro afhankelijk van verschillende factoren. Een gemiddelde buitenkeuken bij Buitenkeukendeal is ongeveer 1500 euro.

Standaard modellen tegenover een op maat gemaakte buitenkeuken

De prijs van een buitenkeuken is afhankelijk van of u kiest voor een standaardmodel of een op maat gemaakte buitenkeuken. Standaard buitenkeukens zijn meestal goedkoper dan op maat gemaakte modellen, omdat ze op grote schaal worden geproduceerd en beschikbaar zijn in beperkte afmetingen en afwerkingen. 

Maar als u op zoek bent naar iets unieks zoals een buitenkeuken met BBQ, dan biedt een op maat gemaakte buitenkeuken de kans om precies de afmetingen, materialen en stijl te kiezen die bij uw wensen passen. Dit kan wel een hoger prijskaartje hebben, maar het resultaat zal waarschijnlijk beter aan uw verwachtingen voldoen.

Het materiaal van de buitenkeuken

Een ander belangrijk aspect van de prijs van een buitenkeuken is het materiaal waarmee het is gemaakt. Verschillende materialen hebben verschillende kenmerken en bieden verschillende voordelen. Bijvoorbeeld, een buitenkeuken gemaakt van roestvrij staal is duurzaam en weerbestendig, terwijl een buitenkeuken van natuursteen een stijlvolle en luxe uitstraling heeft. 

Het is belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste aansluit bij uw persoonlijke voorkeur en budget. Bij Buitenkeukendeal maken we uitsluitend gebruik van hout omdat dit een stevig en betaalbaar materiaal is, wat goed te bewerken is waardoor we goedkope en toch kwalitatieve buitenkeukens op maat kunnen aanbieden. Vooral onze douglas hout buitenkeukens zijn erg populair. 

De grootte van de buitenkeuken

De grootte van een buitenkeuken heeft ook veel invloed op de prijs. Hoe groter de buitenkeuken, hoe hoger de prijs zal zijn. Dit is omdat grotere buitenkeukens meer materiaal en arbeid nodig hebben om te bouwen. 

Bovendien vereist een grotere buitenkeuken ook meer apparatuur en accessoires, zoals koelkasten, gaspitten en andere toevoegingen, wat ook de totale kosten verhoogt. Al deze factoren worden meegenomen bij het bepalen van de uiteindelijke kosten van een buitenkeuken.

Extra opties voor een buitenkeuken

Een buitenkeuken met extra opties zal duurder zijn dan een standaard buitenkeuken. Deze opties kunnen bijvoorbeeld bestaan uit speciale toevoegingen zoals een spoelbak, barbecue, koelkast of buitenkeuken met gas. Deze extra opties kunnen de kosten van een buitenkeuken aanzienlijk verhogen, omdat ze extra materiaal, tijd en arbeid vereisen. 

Het is daarom belangrijk om helder te hebben welke extra opties belangrijk zijn en of dit ook past bij uw budget. Wanneer men een buitenkeuken koopt, is het verstandig om te overwegen welke extra opties echt noodzakelijk zijn en welke eventueel later kunnen worden toegevoegd, aangezien dit de totale kosten kan verminderen.

Kosten voor de verzending

De kosten voor verzending spelen ook mee bij het bepalen van de prijs van een buitenkeuken. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte en het gewicht van de buitenkeuken, evenals de locatie waar deze wordt verzonden. Als de buitenkeuken groot en zwaar is, zullen de verzendkosten hoog zijn, omdat er meer materiaal en arbeid nodig is om het veilig te verzenden. 


De kosten voor verzending kunnen uiteindelijk een significante impact hebben op de totale prijs van de buitenkeuken en het is goed om hier op te letten bij het kiezen van een leverancier. Bij Buitenkeukendeal is de prijs van de buitenkeuken altijd inclusief verzending. 

De prijzen variëren op basis van deze factoren

Het is dus lastig om te zeggen wat een buitenkeuken kost. De prijs is afhankelijk van of het om een standaard of maatwerk model gaat, het materiaal van de buitenkeuken, de grootte van de buitenkeuken, extra opties en eventuele verzending. Als u benieuwd bent wat een buitenkeuken voor uw wensen kost, neem vrijblijvend contact met ons op en we kunnen u precies vertellen wat de buitenkeuken gaat kosten.