blog
16
feb

Waar moet u op letten bij het kopen van een buitenkeuken?

Met een buitenkeuken geniet u in de tuin en op het terras van extra wooncomfort, wat zeker handig is als u regelmatig bezoek krijgt of graag zelf in de tuin eet met familie. Daarbij voegt een dergelijke keuken ook gewoon toe aan de uitstraling van uw woning. Het is dan wel belangrijk dat u precies de goede buitenkeuken vindt, die qua stijl en omvang bij uw woning of terras past.

Net zoals dat bij elke investering het geval is, moet u goed onderzoek doen naar de verschillende mogelijkheden bij aankoop van een buitenkeuken. Enkel zo geniet u van het comfort en de kwaliteit die u verwacht!

Belangrijke factoren bij het kopen van een buitenkeuken

Elke buitenkeuken is anders en het spreekt dan ook voor zich dat u niet zomaar de eerste de beste aankoop doet. Hieronder vind u enkele handige tips om meteen een goede koop te doen:

1. Bepaal het formaat van de buitenkeuken

Een van de belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden is de omvang of afmetingen van de keuken. Hebt u slechts een klein terras met weinig ruimte voor meubilair of een keuken? Kies dan voor een eenvoudigere buitenkeuken zonder al te veel extra accessoires en kookoppervlakte. Als u een groot gazon hebt en graag een complete keuken in uw tuin plaatst, dan bestaan er natuurlijk ook heel wat mogelijkheden. Denk maar aan een keuken met extra groot gasfornuis, een bijhorende barbecue en een ingebouwde oven.

2. Het budget is ook belangrijk

De prijs is een andere factor die u niet over het hoofd mag zien. Doorgaans betaalt u meer voor goede kwaliteit, maar de prijzen verschillen ook van merk tot merk. Het is dus zeer de moeite waard om op onderzoek te gaan naar de mogelijkheden, zodat u geen 500 euro méér betaalt dan nodig is. Wel is het een goed idee om ook niet té weinig te betalen, aangezien de kwaliteit van de buitenkeuken in dat geval waarschijnlijk minder goed is. Duurkoop is nog altijd beter dan goedkoop!

3. De functionaliteiten en accessoires

Vervolgens moet u natuurlijk rekening houden met wat u met de buitenkeuken wilt gaan doen. Koken, dat spreekt voor zich, maar doet u dat graag uitgebreid of heeft u enkel de basis nodig? Er bestaan heel wat verschillende buitenkeukens, met of zonder groot gasfornuis en kookplaten, met of zonder oven, eventueel kunt u ook kiezen voor buitenkeuken met barbecue, zoals een Green Egg, Kamado of andere voorzieningen waar u gemakkelijk grotere maaltijden mee kunt bereiden. Veel buitenkeukens die iets uitgebreider zijn nemen natuurlijk meer ruimte in en hebben vaak de vorm van een L, waardoor u dan weer rekening moet houden met de afmetingen en inrichting van het terras. Daarbij krijgt u bij bepaalde buitenkeukens tal van keukenaccessoires, zoals potten, pannen en andere tools.

4. Het type buitenkeuken qua stijl

Ten slotte wilt u natuurlijk ook dat uw nieuwe buitenkeuken bij uw terras en inrichting past en dat is de laatste factor waar u best rekening mee houdt. Er bestaan tegenwoordig tal van mogelijkheden: een buitenkeuken van hout en mooi afgewerkte, natuurlijk ogende accessoires, zoals een koelkast is perfect voor een fijne sfeer. Met een buitenkeuken uit roestvrij staal bent u dan weer zeker van een robuuste, industriële look en daarbij gaan dergelijke modellen vaak extra lang mee. Kies vooral een keuken waar u u goed bij voelt, want dat is nog altijd het belangrijkste.

De beste kwaliteit buitenkeukens vind u bij een speciaalzaak

Het is duidelijk dat de perfecte buitenkeuken vinden voor uw terras of gazon niet bepaald een gemakkelijke zaak is. Daarom is het een goed idee om eventueel advies te vragen bij een speciaalzaak of specialist. Deze kan u helpen om op basis van uw budget, uw persoonlijke voorkeur en uw beschikbare ruimte en verwachtingen de beste oplossing te vinden.

Bij Buitenkeukendeal vind u ten slotte de allerbeste buitenkeukens voor elke situatie, of u nu een minimalistische stijl nastreeft of het graag wat robuuster en klassieker hebt. Ook kunt u rekenen op een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid, waardoor u nog langer van uw investering geniet.

Wilt u ten slotte een buitenkeuken die nog beter bij uw terras of woning past? Dan is het maatwerk van Buitenkeukendeal zeker een goed idee. Het resultaat is dat u niet zomaar een standaard buitenkeuken hebt maar écht kunt genieten van een keuken die bij uw persoonlijkheid, woonstijl en situatie past.