blog
21
feb

5 tips voor een leuke aankleding voor je buitenkeuken

Het voorjaar nadert en dat betekent dat de tuinen binnenkort weer klaar moeten zijn voor, barbecueën met vrienden, tot in de late uurtjes buiten zijn en kokkerellen in je buitenkeuken. 

Met een buitenkeuken beleef je eigenlijk het hele jaar door plezier, aangezien je je er in de winter alweer op verheugd om hem in e lente te gaan gebruiken. Nu is het wel zo gezellig als je buitenkeuken er leuk uitziet in de zomer. 

Daarom geven wij je 5 tips om je buitenkeuken een leuke aankleding te geven. Je leest ze hieronder!

Hang sfeerverlichting op rond je buitenkeuken

Mooie verlichting doet een hoop met het buitengevoel. Het geeft een knus idee en laat de warme avondjes nog langer duren. Denk aan mooie spotjes van boven of onder of misschien zelfs een lichtsnoer die je ophangt bij je buitenkeuken en tafel. 

Ook is een combinatie van beide erg leuk, zo is het een idee om bijvoorbeeld spotjes te plaatsen bij je buitenkeuken, zodat je tijdens het koken alles goed ziet. En bij je eettafel buiten een lichtsnoer ophangt, dit geeft een knusser gevoel en zorgt voor lang natafelen. 

Daarnaast is het ook een leuk idee om een lantaarn op het werkblad van je buitenkeuken te zetten. Dit is ook leuk voor op je tafel, om het een geheel te maken. Deze lantaarns heb je in verschillende stijlen, geuren en kleuren, dus er zit altijd een mooie voor jou bij. 

Zorg wel altijd voor dat het licht een warme kleur heeft zoals geel of zelfs bijna oranje. Met wit licht creëer je juist een kille sfeer en dat is natuurlijk niet gezellig. 

Zorg voor een beetje groen in de keuken

Een beetje groen in de vorm van bloemen of planten is nooit verkeerd. Zeker niet in je buitenkeuken, dit geeft je écht het gevoel dat je buiten staat te koken. 

Vaak staat een buitenkeuken namelijk onder een overkapping of veranda, waardoor het gevoel van buiten een beetje vervaagd. Door een paar mooie plantjes neer te zetten op je werkblad of op tafel zorgt dat het buiten-idee beter terugkomt. 

Ook zijn hangplanten een leuk idee om op te hangen, aan de wand van je overkapping bijvoorbeeld. Denk dan aan een kleine klimop een pot of andere plant die er mooi overheen hangt. 

Ook een klimop tegen je veranda of overkapping geeft een mooie look en brengt je tuin en je buitenkeuken helemaal samen. Wel heeft dit wat meer onderhoud nodig dan een plant in een pot. 

Hang een beetje kunst op rondom je buitenkeuken

Kunst geeft altijd sfeer en zorgt voor gespreksstof. Denk bijvoorbeeld aan mooie souvenirs van vakanties, foto’s van je familie of die je misschien zelf gemaakt hebt, of kunst die je “gewoon” in de winkel aanschaft. 

Door buitenkunst op te hangen, kleed je je buitenkeuken écht helemaal naar je eigen smaak in. Het maakt het dus wat persoonlijker en verfijnder. Zorg er dus voor dat je de kunst zelf ook echt mooi vindt en het niet alleen ophangt omdat het in dit artikel staat. 

Een extra tip is wel om te zorgen voor kunst die geschikt is voor buiten. Niet alle kunst is dat en het zou zonde zijn als het daardoor kapot gaat. 

Een open haard bij je buitenkeuken doet wonderen

Een open haard, of eigenlijk vuur kachel geeft ontzettend veel sfeer. Het geeft dezelfde warmte, of eigenlijk nog wel meer, dan de sfeerverlichting. 

Daarnaast heb je de mogelijkheid om na je dinertje marshmallows te roosteren en eventueel smores te maken. Je hebt dus sfeer, warmte en een lekker toetje. 

Voorzie je buitenkeuken van echt servies

Een mooie buitenkeuken met veel sfeer, warmte en groen is natuurlijk leuk, maar als je van plastic of papieren bordjes af eet en uit plastic bekers drinkt geeft het al snel een camping gevoel. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar echt servies geeft een huiselijk gevoel en eet fijner. 

Zet daarom een paar mooie (wijn)glazen, borden en bestek in je kastjes van je buitenkeuken Dit hoeft niet duur te zijn, maar geeft wel een luxer gevoel en het maakt je buitenkeuken helemaal af. 

Dit waren 5 tips om het leuker aankleden van je buitenkeuken. Je hoeft niet alles in één keer te regelen, één of twee tips zorgen al voor veel meer sfeer en een strakke tuin met een persoonlijke buitenkeuken.