Toont alle 17 resultaten

Kamado voor buitenkeukens

Keramiek heeft een isolerende werking, doordat het weerkaatst. Op het moment dat de keramische barbecue het vlees, de pizza of het brood gaar, pakt u de gekoelde drankjes uit de koelkast van uw buitenkeuken en kan het genieten in de buitenlucht alvast beginnen. Laat uw gasten genieten van de heerlijke geuren die vrijkomen tijdens het garen. Het zal de eetlust zeker aanwakkeren. Een buitenkeuken bbq is perfect voor mensen die graag barbecueën.

Vergeet niet uw keuze voor afmeting van de barbecue te baseren op de hoeveelheid mensen die u regelmatig een eigen bereide maaltijd voorschotelt. Behalve de geïntegreerde barbecue voor eigen gebruik kunt u er ook een traditionele Kamado BBQ op wielen bij aanschaffen en deze erbij pakken wanneer er grotere groepen bij u komen eten.

Kenmerken Kamado BBQ

De echte Kamado BBQ is te herkennen aan zijn ei-vorm die zonder meer typerend is. Doordat de luchttoevoer en -afvoer regelbaar zijn, is dit type grill bij uitstek geschikt om hitte langdurig vast te houden. Voor gerechten die meer tijd nodig hebben, is minder zuurstof nodig en volstaat een lage temperatuur. 

Deze barbecue kan temperaturen aan die uiteenlopen van 70 tot maar liefst 350 graden. Met dit hoogwaardige apparaat wordt buiten koken echt genieten en niet in de laatste plaats door de veelzijdigheid van deze topper. Eten dat hierin wordt bereid, is per definitie heerlijk mals en gelijkmatig gegaard. Dit komt door het effect van een heteluchtoven dat gecreëerd wordt en de thermometer die volledig geïntegreerd is. 

Onbezorgd barbecueën zonder angst voor rauw vlees is op deze manier gegarandeerd. De robuuste houten greep zorgt voor een stevige grip en het klapdeksel met vering zorgt voor een goede afdichting. De temperatuurmeter aan de bovenzijde geeft u op elk moment zicht op de temperatuur aan de binnenkant.

Veelzijdigheid Kamado barbecue

De uitstraling van deze grillmeester is een lust voor het oog en verdient een prominente plek in uw buitenkeuken. Aan functionaliteit en veelzijdigheid geen gebrek. U kunt uw eigen brood bakken, slow cooken, stomen, roken en zelfs een heerlijke taart bakken. 

Verras uw gasten daarom eens met malse pulled-pork of zet ze ter afwisseling eens flammkuchen voor. Succes verzekerd, want schotelt uw gasten moeiteloos een complete maaltijd voor dat volledig in deze barbecue wordt gegaard. Van wokgroenten tot spareribs en alles wat u zich voorstelt bij een volledige buiten maaltijd. 

Koken in eigen tuin wordt op deze manier wel erg eenvoudig. Het keramiek is bestand tegen alle weersomstandigheden en met een laag houtskool verbruik zijn de voordelen van deze barbecue eindeloos.

Accessoires voor de Kamado

Voor het uitgebreide koken in de buitenlucht is de aanschaf van accessoires een goede investering. Ze helpen u om alle functies van de BBQ zo ideaal mogelijk te gebruiken en elk gerecht net dat beetje extra te geven. U kunt uw multifunctionele barbecue uitbreiden met een:

  • hitteschild
  • pizzasteen
  • hittebestendige pan
  • gietijzeren rooster

Om indirect te koken, plaatst u het hitteschild onder het rooster als afscheiding tussen het houtskool en het gerecht dat u bereidt. Zo wordt het bakken van een taart of knapperig brood wel heel eenvoudig. 

Bent u liefhebber van pizza of flammkuchen, dan mag een pizzasteen op het barbecuerooster niet ontbreken. Door dit accessoire te gebruiken, wordt het deeg heerlijk krokant en waant u zich in op vakantie in het buitenland. Ook een hittebestendige pan is de investering zeker waard. 

Het maakt het mogelijk om zowel eenpansgerechten, stoofschotels, soepen en stamppotten te bereiden. Geen echte barbecue zonder de befaamde grillstrepen, dus bespaar niet op de gietijzeren rooster om het ultieme barbecue gevoel te ervaren.

Reinigen van de barbecue

Het schoonmaken na afloop van een heerlijk etentje is meestal niet het leukste werk. Toch zult u bij de mooie Kamado in een mum van tijd klaar zijn met het reinigen. Het rooster is met een staalborstel goed en snel schoon te krijgen. 

Doe dit voor uw eigen gemak als het rooster nog warm is, want dan zijn de etensresten nog niet aangekoekt. De schoorsteen bovenop regelt de zuiging van de lucht en na verloop van tijd kan zich hier wat vet in ophopen. Groene zeep en een stukje keukenrol zijn genoeg om dit te reinigen. 

De asbak, met daarin de houtskoolresten, kunt u op gezette momenten leeghalen om de luchtcirculatie op niveau te houden. Maak een doekje vochtig in de spoelbak van uw buitenkeuken en gebruik deze om de buitenkant af te nemen.

De Kamado BBQ

Een goede Kamado BBQ is de grillmeester onder de barbecues en biedt u de kans om volledige maaltijden in uw buitenkeuken te bereiden. De veelzijdigheid van dit apparaat maakt het mogelijk om behalve vlees ook brood, taarten en wokgroenten klaar te maken. 

De houten greep ligt goed in de hand en de klepdeksel is voorzien van vering waardoor het apparaat goed wordt gesloten en het bereidingsproces optimaal verloopt. Geniet van het koken in de buitenlucht met een barbecue van het merk Kamado en zet uw kennissen en familieleden de heerlijkste gerechten voor. 

De kamado bestaat uit een uitermate goede kwaliteit genaamd slow cooking. Met deze echte alleskunner kunt u heerlijke gerechten maken. Al met al staat de Kamado er goed voor tussen grote merken als, Big Green Egg en The Black Bastard.

Breid uw aanwinst uit met de beschikbare accessoires om de mogelijkheden van de barbecue optimaal in te zetten. Voor het reinigen van deze blikvanger zijn groene zeep, een staalborstel en keukenrol vaak voldoende.