blog
29
mrt

Hoe wordt een buitenkeuken gemaakt?

Het traject van de buitenkeuken

Ook Nederlanders zijn de laatste jaren steeds meer buiten te vinden; al helemaal in de zomer! Zo duiken wij graag de tuin in voor een lekkere barbecue met wat vrienden of met de familie. Een buitenkeuken is natuurlijk een fantastische uitbreiding van uw huis en geeft het gelijk een hele nieuwe dimensie. De zomerse (of winterse) barbecue,- en tuinfeestjes zullen nooit meer hetzelfde zijn, daarbij is koken in de open lucht zonder twijfel ongeëvenaard. Uiteraard komt er het een en ander kijken bij het installeren van uw droom-buitenkeuken. Hoe benut je de beschikbare ruimte optimaal? Wat gaat u wel of niet gebruiken in de keuken? Wilt u gaspitten, een grillplaat of een buitenkeuken barbecue (of alledrie)? 

De opties zijn eindeloos, dus natuurlijk helpen wij u maar al te graag met het maken van alle juiste beslissingen; daarvoor hebben we immers al die jaren ervaring opgedaan! Om te zorgen dat u weet wat u te wachten staat lichten we hier kort maar krachtig toe wat er allemaal in overweging genomen wordt. Zo staan wij u bij, van begin tot eind!

Het materiaal voor een tijdloze buitenkeuken

Het begint allemaal bij het materiaal. Bij Buitenkeukendeal.nl brengen wij de meest chique uitstraling bij u thuis voor een outletprijs. Dit gaat zeker niet ten koste van de kwaliteit; wij maken uitsluitend gebruik van hout van het hoogste kaliber en met een FSC keurmerk; van een steigerhout buitenkeuken tot aan Douglas hout buitenkeuken.


Wat maakt Douglas hout nou zo bijzonder?

  • Komt van origine uit Noord-West Europa
  • Staat bekend om duurzaamheid en sterkte
  • Gaat onbehandeld al 15-20 jaar mee

Onbehandeld Douglas hout gaat dus al van nature lang mee, maar uiteraard bieden wij ook nog verscheidene producten aan om het nóg beter te beschermen tegen slijtage waardoor u nog langer kan genieten van uw buitenkeuken. Ook het feit dat het hout niet zo ver hoeft te reizen om bij u in de tuin te eindigen maakt het weer een milieuvriendelijke optie.

Het werken met hout brengt natuurlijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Zo is het een ontzettend duurzaam product, makkelijk om het perfect op maat te maken zodat het precies aansluit op de beschikbare ruimte, het is tijdloos, geeft een rustieke uitstraling aan uw tuin, en uiteraard is het eenvoudig te onderhouden! 

Om dit plaatje af te maken werken wij het af met zwarte, roestvrijstalen elementen die de test der tijd met vlag en wimpel hebben doorstaan. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het regelmatig vervangen van onderdelen! 

Een buitenkeuken op maat gemaakt door vakmensen

Onze keukens worden zorgvuldig en uitsluitend gemaakt en geïnstalleerd door vakmensen. Met jaren ervaring in deze branche hebben wij ondertussen de nodige expertise al opgebouwd waardoor wij snel, efficiënt en met oog voor detail te werk kunnen gaan.

Er staan genoeg standaardmodellen op voorraad bij ons op de zaak maar wij snappen natuurlijk als geen ander dat iedere woning en wens anders is. Gelukkig zijn we daar op voorbereid en kunnen wij alles op maat maken om te zorgen dat het perfect bij u in de tuin past. Interesse in een buitenkeuken op maat? Maak dan gebruik van onze configurator.

Sommige mensen grillen liever, anderen kunnen iedere dag van de week barbecueën en weer een ander gaat het liefste lekker kokkerellen in de open lucht. Ook als u graag de optie tot afwisseling hiertussen wilt in uw buitenkeuken bent u bij ons aan het juiste adres. Grillplaten, koelkasten, gaspitten, spoelbakken.. Noem het maar op en wij kunnen het voor u monteren en verwerken in uw buitenkeuken. Met genoeg uitbreidingen, opties en add-ons komen wij uiteindelijk altijd tot een perfecte uitkomst voor iedereen! 

Wij weten wat wij doen en overwegen alle mogelijke scenario’s voordat wij actie ondernemen; zo kunnen wij flexibel handelen en 100% tevredenheid garanderen. Mocht u speciale wensen hebben dan kunt u altijd in gesprek gaan met een van onze adviseurs en dan gaan we samen alle opties doornemen om zo tot de meest geschikte oplossing te komen. 

Zorgeloos beginnen met koken in de buitenlucht

U komt natuurlijk niet naar ons toe voor alleen de buitenkeuken. Om te zorgen dat u zonder problemen gelijk gebruik kan maken van uw keuken bieden wij uiteraard ook gratis bezorging aan, rollen wij de keuken zo bij u achter het huis en sluiten we hem ook graag voor u aan! Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over een hele dag vrij maken om te gaan klussen; hier komt geen enkel stuk gereedschap aan te pas! 

Daarbij prijzen wij onszelf op onze punctualiteit en betrouwbaarheid; afspraak is immers afspraak. Zo zorgen wij dat wij netjes op tijd zijn en leveren we de keuken zo snel mogelijk bij u af zodat u gelijk kan genieten van uw nieuwe culinaire werkplaats. 

Maar waarom een buitenkeuken?

Natuurlijk, u heeft al een keuken binnen, waarom dan nog een keuken buiten? Het is eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Koken in de frisse lucht is een geheel andere ervaring dan binnen koken. Frisse lucht werkt stressverlagend en maakt u over het algemeen gelukkiger, waardoor u nog meer kan genieten van de hele kook-ervaring. Daarbij hoeft u nooit meer verplicht binnen te staan als het zonnetje doorbreekt!

Daarbij is een buitenkeuken een ideale optie voor het verhogen van de waarde van uw huis! Al helemaal in een woningmarkt als die van de laatste tijd kan een buitenkeuken een perfecte toevoeging zijn, om toch nog iets winstgevender uit de markt te komen. Ook kun je een buitenkeuken geheel uitbreiden naar wens en bijvoorbeeld kiezen voor een buitenkeuken met kamado.

Misschien wel het allergrootste voordeel is dat wanneer u bezoek heeft en gezellig met z’n allen achter in de tuin wilt zitten, dat iedereen met elkaar buiten kan blijven zitten terwijl de chef het eten bereidt. Dit geeft een veel sterker gevoel van saamhorigheid en maakt een tuinfeestje toch weer helemaal anders. Zo hoeft degene die aan het koken is zich ook geen zorgen te maken over het eten en de hele tijd naar binnen te rennen om te kijken of er niks verbrand 😉 

Volgende week al genieten van uw buitenkeuken!

Een buitenkeuken geeft een compleet ander gevoel aan de hele ervaring van het koken. Of het nou om gewoon avondeten met het gezin gaat, of een groot tuinfeest waar u voor een hele groep wilt koken en/of barbecueën, onze buitenkeukens maken van iedere maaltijd een waar feest! Met alle opties en mogelijkheden die wij aanbieden kunnen wij garanderen dat wij een buitenkeuken kunnen maken en leveren die perfect aansluit op uw wensen. Gelukkig is onze levertijd slechts 1-2 weken, dus hoeft u ook niet lang te wachten om lekker culinair aan de slag te gaan in uw achtertuin. De warmere seizoenen staan voor de deur, dus er is geen beter moment om een buitenkeuken te installeren dan nu! 

Toch nieuwsgierig naar alle mogelijkheden of wilt u slechts om wat advies of inspiratie vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via onze e-mail: info@buitenkeukendeal.nl, telefoon: 085 060 5285 of via het contactformulier op onze website! Zo kunnen we samen even kijken wat wij voor u kunnen betekenen of kunt u een afspraak maken om bij ons langs te komen in onze showroom in Vriezenveen!