blog
24
jan

Hoe onderhoud u uw buitenkeuken?

Een buitenkeuken is zeker en vast een aanwinst voor uw inrichting, vooral als u ten volle van uw terras en gazon wilt genieten. Natuurlijk houdt dat ook in dat u zorg draagt voor uw buitenkeuken, zodat u er nog lang gebruik van kunt maken. 

Er zijn verschillende manieren om dat te doen, zoals u in dit artikel zult lezen. Waarom is het onderhouden van uw buitenkeuken nu precies zo belangrijk en welke tips en manieren bestaan er om het snel én goed te doen? 

Waarom moet u uw buitenkeuken regelmatig onderhouden?

Een buitenkeuken is een keuken, maar dan buiten – klinkt logisch. Juist doordat de keuken zich niet binnen bevindt, komt er echter heel wat bij kijken. De belangrijkste factor waar u rekening mee zult moeten houden als u een dergelijke keuken installeert, is onderhoud. En dat is dan ook meteen het grootste verschil tussen een gewone keuken en een buitenkeuken.

Een buitenkeuken komt immers veel vaker in aanraking met externe invloeden die de levensduur én de kwaliteit ervan negatief kunnen beïnvloeden. Denk maar aan: regen, wind en ongedierte

Dergelijke factoren kunnen een echte bedreiging vormen voor uw keuken, tenminste als u deze niet onderhoudt zoals het moet. Hoe goed de kwaliteit van uw buitenkeuken ook is, zonder regelmatig onderhoud en een grondige reinigingsbeurt is het erg moeilijk om jarenlang van deze investering te genieten. En dat maakt het volgende stukje de moeite waard om te lezen.

Hoe onderhoud u uw buitenkeuken?

De meeste mensen weten heel goed hoe ze een gewone keuken moeten onderhouden, maar bij een buitenkeuken is het proces toch een beetje anders. In de basis komt het op hetzelfde neer, namelijk dat u sterk reinigende producten gebruikt om vet, etensresten en andere vormen van vuiligheid regelmatig verwijdert. Het feit is echter dat dergelijke vervuiling bij een buitenkeuken veel vaker voorkomt en zich veel sneller ophoopt.

Hieronder vind u dus enkele goede tips om uw buitenkeuken in topconditie te houden:

1. Gebruik een anti roest product voor metalen onderdelen

Hoewel de meeste buitenkeukens al goed bestand zijn tegen roest door het gebruik van INOX of andere roestvrije staalsoorten, kan het geen kwaad om er rekening mee te houden als u reinigingsproducten gebruikt. Op die manier beschermt u metalen onderdelen, oppervlakken en randen nog beter tegen regelmatig contact met vocht.

2. Besteed extra aandacht aan de buitenzijde van de keuken

Bij een gewone keuken binnen is er geen sprake van gevaarlijke externe invloeden die ervoor zorgen dat het frame van uw aanrecht of keuken gaat rotten (tenzij u natuurlijk met ernstige vochtproblemen kampt). Een buitenkeuken is daar veel gevoeliger voor doordat de verschillende onderdelen met regen en andere vormen van neerslag in contact komen. Onderhoud dus goed de achterzijde en onderzijde van uw keuken, zodat omhoog kruipend vocht geen probleem vormt.

3. Kleine hoekjes grondig schoonmaken

Ten slotte mag het belang van een goede reiniging van hoeken niet onderschat worden. Denk maar aan de kieren van kastdeuren in uw keuken of aanrecht, of bijvoorbeeld de randen onder het gasfornuis. Dergelijke plaatsen zijn al snel een broeihaard van ongedierte en vuiligheid, waardoor uw keuken sneller aftakelt én er gewoon minder mooi uitziet. Het is het beste om deze plaatsen te onderhouden met een sterk product en een doekje, waarbij u alle aangekoekte etensresten, stof en ongedierte verwijdert.

De vele voordelen van uw buitenkeuken regelmatig onderhouden

Onderhoud is vaak een vervelend werkje, maar als u het goed doet geniet u wel van een prachtig en duurzaam resultaat:

– Uw keuken gaat veel langer mee doordat de verschillende onderdelen goed blijven werken en het Douglas hout niet gaat rotten.

– Uw buitenkeuken oogt mooier en chiquer, waardoor u meer van uw terras geniet.

– U bespaart geld doordat u geen professioneel onderhoud of herstellingen moet laten doen.

Kortom, niets dan voordelen bij het onderhouden van uw buitenkeuken. Als u nog steeds op zoek bent naar een goede buitenkeuken, dan is Buitenkeukendeal zeker en vast een goede plaats om te zoeken. U hebt een breed aanbod aan verschillende buitenkeukens in uiteenlopende formaten en stijlen, ook op maat, en daarbij kunt u rekenen op de allerbeste kwaliteit. Meer heeft u niet nodig om ten volle van uw terras en gazon te genieten!