blog
19
apr

Hoe bepaalt u de beste afmeting voor uw buitenkeuken?

Een romantische, landelijke of juist een modern vormgegeven buitenkeuken kopen is een van de beste keuzes die u kunt maken als u van het goede leven houdt. Want wat is er fijner dan op elk gewenst moment met uw vrienden of familie in de tuin te genieten van overheerlijke gerechten of hapjes? En samen te genieten van een lekkere alcoholische versnapering? 

De antwoorden op deze vragen mogen duidelijk zijn: er is niet veel dat het comfort van een eigen houten buitenkeuken of tuin keuken kan overtreffen. Maar belangrijk is dan wel om goed en doordacht te bepalen waar de buitenkeuken gesitueerd wordt. De precieze afmetingen van uw buitenkeuken vaststellen zijn daarbij van cruciaal belang. 

Maar hoe meet u een tuin keuken goed op? Zonder dat u hierbij onnodige rekenfouten of inschattingsfouten maakt? Lees snel verder voor professionele tips en adviezen om de beste afmetingen voor uw buitenkeuken vast te stellen!

De juiste hoogte van het werkblad bepaald u zo

Eigenlijk verschilt het bepalen van de correcte afmetingen voor uw buitenkeuken niet zoveel van hoe dit bij een standaard keuken binnenshuis werkt. Het allerbelangrijkste is dat u comfortabel en zonder te hoeven bukken en buigen uw keuken optimaal kunt gebruiken. 

Met name de hoogte van het werkblad is hier van groot belang, want u wilt geen rugklachten of spierpijn oplopen omdat het werkblad te laag is of juist te hoog. Is het aangebrachte keukenblad te laag, dan krijgt u ongetwijfeld last van uw rug tijdens het koken of eten bereiden. Andersom is een te hoog werkblad vervelend omdat u dan telkens boven uw macht aan het werk bent. 

En dat is al heel snel vervelend! Test daarom uit op welke hoogte het werkblad idealiter moet komen. In principe kunt u het beste de hoogte die u ook binnenshuis gebruikt voor uw binnen keuken aanhouden. Dan weet u dat u de goede hoogte hebt die voor u het meest prettig is.

De lengte en breedte van uw buitenkeuken bepalen

De juiste lengte en breedte van uw buitenkeuken wordt door twee factoren bepaald. Kiest u voor een standaard buitenkeuken, dus voor een kant-en-klaar model? Dan weet u vooraf wat u qua lengte en breedte kunt verwachten. Belangrijk is dan natuurlijk om te kijken of de buitenkeuken qua formaat op de gewenste plek in de tuin kan worden geïnstalleerd, zonder dat de tuin te vol komt te staan. 

Belangrijk is dat u aan alle kanten van uw buitenkeuken genoeg ruimte overhoudt om comfortabel en veilig te kunnen koken. En natuurlijk voldoende ruimte overhoudt voor een loungeset of tuintafel om gezamenlijk te kunnen eten. Houd hier dus rekening mee als u op zoek gaat naar een bepaald formaat buitenkeuken. 

Naast een standaard uitvoering van een buitenkeuken kunt u uiteraard ook besluiten om zelf de lengte, breedte en hoogte van uw buitenkeuken te bepalen. De klant is namelijk altijd koning bij ons. En vervolgens kunt u dan via een keukenspecialist of een timmerman uw buitenkeuken op maat laten maken. 

Deze optie is duurder dan het kopen van een standaard buitenkeuken, omdat u dan geen fabrieksmodel koopt. Handmatige keukens vragen namelijk meer arbeidsuren en dus kosten. Maar wilt u echt maatwerk geleverd krijgen, dan is een gepersonaliseerde buitenkeuken de beste keuze die u kunt maken. U kiest dan zelf de maten en krijgt een formidabele buitenkeuken van topkwaliteit geleverd!

Bekijk de mogelijkheden en vraag meer informatie aan

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om een maatwerk buitenkeuken te laten ontwerpen? Of gaat u liever voor een kant-en-klare buitenkeuken voor een scherpe prijs? Wat uw wensen ook zijn als het om buitenkeukens gaat: er zijn mogelijkheden genoeg. 

Bekijk nu ons brede assortiment buitenkeukens. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder en staan klaar om u goede tips en adviezen te geven. Natuurlijk kunt u ook online een offerte opvragen of, als u de perfecte buitenkeuken gevonden hebt, deze via ons bestellen. 

Graag tot ziens en alvast veel plezier toegewenst van uw prachtige buitenkeuken. Het grote genieten kan binnenkort gaan beginnen, want de zon breekt alweer door de wolken heen en de mooiste maanden van het jaar komen er dus aan!