blog
28
jun

Een buitenkeuken op gas of toch op elektriciteit?

Als de dagen weer langer worden en het weer warmer, dan is het heerlijk om uw leven naar buiten te verplaatsen. Lekker in de zon een boek lezen, borrelen met vrienden en natuurlijk buiten eten. Met een buitenkeuken kunt u niet alleen buiten eten, maar kunt u ook lekker buiten koken. Zo blijft u in contact met uw gasten, terwijl u uw culinaire creaties maakt. 

Bovendien heeft u door buiten te koken geen vervelende geuren meer in huis. Daarnaast is een keuken natuurlijk ook gewoon heel mooi. Er zijn buitenkeukens, waarbij u kookt op gas en buiten keukens die werken op elektriciteit. Maar wat is eigenlijk beter, gas of elektriciteit?

Een elektrische buitenkeuken

Bij een elektrische buitenkeuken kookt u op een elektrische kookplaat of barbecue. Het voordeel is, dat u geen brandstof verbrandt, waardoor u minder rook krijgt. Dat is fijn voor uzelf maar ook voor de buren, zeker als u maar een kleine tuin of een balkon hebt. 

Bovendien warmt een elektrische buitenkeuken snel op en koelt hij ook snel weer af. Als u klaar bent met koken, is de keuken dus snel weer veilig te betreden. Daarnaast is een elektrische kookplaat makkelijker schoon te maken. Als u er direct na het koken een doekje overheen haalt, is de plaat schoon. 

Zorg wel dat u het juiste schoonmaakmiddel gebruikt. Het nadeel is dat u natuurlijk stroom nodig heeft. U moet dus een stopcontact in de buurt hebben of aan laten leggen. Een verlengsnoer kan ook, maar dat is niet zo veilig. Bovendien is er geen vuur tijdens het koken en krijgt u niet die lekkere rooksmaak aan uw eten, die het barbecueën zo lekker maakt. 

Een buitenkeuken op gas

De meeste buitenkeukens werken op gas. Het belangrijkste voordeel van een buitenkeuken op gas is, dat u de gasfles gewoon in een van de keukenkastjes kan zetten en aan kan sluiten op uw fornuis of op de grill. U kunt de buitenkeuken dus overal plaatsen waar u wil, want u bent niet afhankelijk van een stopcontact of een andere aansluiting. 

U kunt de buitenkeuken op gas zelf zo maken, dat u hem kan verplaatsen. Wel moet u de gasfles natuurlijk vervangen als hij leeg is. Bij gas duurt het langer om op te warmen en u heeft meer rookontwikkeling. Daardoor krijgt u wel die lekkere rooksmaak in uw eten, want u kookt boven een echte vlam. 

Gegrild vlees of gegrilde heeft een heerlijke eigen smaak, die u eigenlijk niet wil missen als u buiten kookt. Daarnaast heeft u met gas meer mogelijkheden en kan u makkelijker de temperatuur regelen. De echte barbecue-fan zal een buitenkeuken op gas meer kunnen waarderen. 

Gas of elektriciteit?

Beide soorten buitenkeukens hebben hun voor- en nadelen. Als u geen stroomaansluiting in de buurt heeft van de plek waar u de buitenkeuken wil plaatsen, kan u beter voor gas kiezen. Dan hoeft u niet met een verlengsnoer in de weer en hoeft u geen stopcontact aan te laten leggen. 

Als er wel een stopcontact in de buurt is, is een elektrische buitenkeuken ook een goede keuze. Ook als u een koelkastje in de buitenkeuken wil plaatsen, kunt u voor elektrisch kiezen, omdat u voor de koelkast toch al elektriciteit wil aanleggen. Daarnaast is een elektrische buitenkeuken de beste keuze als uw buren dichtbij wonen. 

U veroorzaakt namelijk minder , zodat uw buren geen last van uw keuken hebben. Wonen uw buren wat verder weg of hebben ze geen problemen met overwaaiende rook, dan krijgt u met een buitenkeuken op gas wel de barbecue ervaring met rook en vlammen. Dat proeft u terug in uw gerechten.

Waar koopt u uw nieuwe buitenkeuken op gas op elektriciteit?

Of u nu kiest voor een buitenkeuken op gas of op elektriciteit, u vindt de mooiste buitenkeukens bij Buitenkeukendeal. Bovendien maakt Buitenkeukendeal uw nieuwe buitenkeuken volledig op maat. Dus als u een grote tuin hebt met voldoende ruimte voor een volledige keuken of u een kleine tuin hebt, waar u in een beperkte ruimte toch lekker wil kunnen keuken, buitenkeukendeal helpt. 

Zij zorgen voor de best mogelijke keuken in de beschikbare ruimte, waar u elke zomer plezier van zal hebben. Bovendien bent u verzekerd van de beste kwaliteit en goed advies. Reden genoeg dus om uw buitenkeuken te bestellen bij Buitenkeukendeal.