blog
13
sep

De 5 must haves voor iedere buitenkeuken

Met een buitenkeuken kun jij buiten koken. Op zomerse avonden sta jij dan niet binnen te koken terwijl de rest van het gezin geniet van het lekkere weer. Jij maakt de gerechten klaar in de buitenlucht en hebt geen last meer van warme dampen in huis of feestvreugde die je moet missen. Veel mensen vinden keuken in de tuin gezelliger en ontspannender dan binnen.

Complete buitenkeukens

De buitenkeuken is er in allerlei vormen en maten. Vanaf het moment dat er snijoppervlakte aanwezig is, heb je het over een buitenkeuken. Sommige grote barbecues voldoen al aan deze vereiste. Er zijn echter ook buitenkeukens compleet met spoelbak, koelkast en een pizzaoven. Door al deze mogelijkheden, stem je de buitenkeuken gemakkelijk af op jouw persoonlijke wensen.

Kies bijvoorbeeld voor een grote steigerhouten buitenkeuken met een speciale ruimte voor de Green Egg of andere Kamado bbq, of ga voor een compactere buitenkeuken voorzien van een bbq op gas. Om je op weg te helpen hebben wij 5 must-haves voor iedere buitenkeuken voor je op een rij gezet.

Barbecue in je buitenkeuken

De barbecue vormt het hart van jouw buitenkeuken. Met een Kamado bbq, waarvan de Green Egg een van de populairste merken is, is ideaal voor wie meer wilt doen dan alleen grillen. Je kunt de kamado verhitten en op een lage temperatuur houden. Hierdoor kan je bijvoorbeeld pulled chicken maken of een ander langzaam gegaard gerecht.

De kamado verbruikt minder houtskool dan de gewone houtskool barbecue maar zorgt wel voor een karakteristieke smaak. Wil jij graag snel een stukje vlees of vis klaar kunnen maken in je buitenkeuken? Dan is werken met een buitenkeuken op gas ideaal. Qua smaak doet deze barbecue niet onder voor een houtskool barbecue.

Kamado buitenkeuken

Een Kamado integreer je mooi in een buitenkeuken.

Buitenkeuken met spoelbak

Een spoelbak met kraan in je buitenkeuken is erg handig als dit praktisch gezien een optie is. Dit bespaart je heel wat heen-en-weer geloop en je kunt de buitenkeuken eenvoudig netjes en schoon houden.

Ingebouwde koelkast in buitenkeuken

Meestal geniet je echt van het buiten eten. Het hoeft niet snel, snel, snel, maar er mag best wat tijd tussen de gerechten zitten. Met een ingebouwde koelkast zorg je ervoor dat het vlees, de vis en andere etenswaren gekoeld staan. Ook staan de drankjes koud en hoef je niet steeds naar binnen te lopen als je wat te drinken wilt pakken.

buitenkeuken met koelkast

Pizzaoven in buitenkeuken

Met een pizzaoven vergroot je de mogelijkheden van jouw buitenkeuken gigantisch. Jij maakt de lekkerste pizza’s zelf klaar in de frisse buitenlucht. Voor de kinderen is het ook erg leuk om hun eigen pizza te beleggen. Deze bak je in een mum van tijd af. Voor verjaardagen en andere etentjes waarbij veel mensen aanwezig zijn is het ook handig om een pizzaoven te hebben.

Waar je veel tijd kwijt bent aan het barbecueën, is het bakken van pizza’s een stuk minder tijdsintensief. Daarnaast kun je hier eindeloos mee variëren. Hou er wel rekening mee dat de oven een tijd moet voorverwarmen voordat je deze kunt gebruiken.

Buitenoven met multifunctionele plancha

Op de plancha kan je tegelijkertijd vlees en groenten bakken, grillen, koken, wokken of pocheren in aluminiumfolie. Hierdoor maak je een complete maaltijd klaar in jouw buitenoven op één oppervlakte. De temperatuur regel je gemakkelijk met de thermostaat. Op de plancha bereid je gezonde maaltijden, want het is mogelijk om rechtstreeks te grillen met een minimale hoeveelheid olie.

Buitenkeuken kopen ja of nee

Aan een buitenkeuken beleef je veel plezier als je graag buiten eet en uitdagendere gerechten wilt bereiden dan je op de barbecue kunt klaarmaken. Erger jij je regelmatig aan het gebrek aan werkruimte rond de barbecue? Of zou je graag vaker barbecueën, ook voor de doordeweekse maaltijden? Eten er regelmatig vrienden en familieleden mee? Dan is de buitenkeuken waarschijnlijk een goede investering voor jou!