blog
14
dec

Buitenkeuken onder uw overkapping: dit zijn de voordelen

Het is heerlijk om op een warme zomerdag, te genieten met vrienden en familie van een mooie tuin met een overkapping. De overkapping zorgt er namelijk voor dat u op de heetste momenten, in de schaduw kunt zitten, maar tegelijkertijd biedt het een gezellige plek waar u ‘s avonds samen kunt borrelen. 

Toch, heeft u ongetwijfeld eens nagedacht om er een buitenkeuken te plaatsen. Dit zou de tuin namelijk helemaal compleet maken, omdat u dan ook nog eens heerlijk buiten kunt koken. Hieronder leest u dan ook de voordelen van een buitenkeuken onder uw overkapping.

Maak zomeravonden compleet met een buitenkeuken voor uw overkapping

De zomeravonden zijn in Nederland redelijk schaars, dit is de reden dat de meeste mensen deze avonden ook willen doorbrengen in luxe en ontspanning. Wat is nou een betere manier om te genieten van deze dagen, dan door heerlijk samen te koken en te dineren onder de sterrenhemel. 

Een buitenkeuken is een geweldige aanvulling voor zomerse barbecues, een buitenkeuken onder uw overkapping zorgt ervoor dat de rompslomp van het koken het huis verlaat en u kunt bij uw gasten blijven terwijl u bezig bent met het bereiden van het eten. Doordat de buitenkeuken perfect te combineren is met een barbecue zoals een Green Egg, is het ook mogelijk om barbecuegerechten te maken en deze te combineren met andere kookmethodes. 

Onze Buitenkeukens worden gemaakt van het beste hout en gaan lang mee

Bij Buitenkeukendeal worden alle buitenkeukens gemaakt van Douglas hout. Douglas is een stevige houtsoort die lang mee gaat en er ook nog eens erg mooi uit ziet. Daar komt nog eens bij dat het hout milieuvriendelijk is. We maken bij Buitenkeukendeal alleen gebruik van houtsoorten voorzien zijn van het FSC-keurmerk. Dit keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer. Bij de aanschaf van een buitenkeuken bij ons weet u in ieder geval zeker dat u een keuken ontvangt van de beste kwaliteit die ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk is.

Leuk voor onder de overkapping, maar ook functioneel

Het toevoegen van een buitenkeuken aan uw overkapping kan een geweldige upgrade zijn die aan de ene kant erg leuk is, maar ook gewoonweg erg praktisch en functioneel is. Een buitenkeuken is dus niet alleen een geweldige manier om de achtertuin beter te maken en indruk te maken op uw gasten, het biedt ook veel praktische voordelen. 

Bedenk eens hoe handig het zou zijn om feestjes, barbecues, of zelfs maar een gewone avondmaaltijd te organiseren zonder heen en weer te hoeven lopen tussen de keuken in huis en buiten in de tuin. Een buitenkeuken kunt u ook helemaal naar wens samenstellen zodat er bijvoorbeeld een barbecue toegevoegd kan worden maar ook een koelkast, spoelbak, kookplaat of enkele gaspitten. Zo kunt u optimaal gebruik maken van de buitenkeuken en heeft u een product dat 100% naar wens is.

Combineer barbecueën met andere kookmethodes

De meeste van ons zijn zeker niet vies van een heerlijk stukje vlees van de barbecue. Met het gebruik van een buitenkeuken met barbecue, kunt u verschillende kookmethodes combineren. Bij Buitenkeukendeal leveren we namelijk ook buitenkeukens die voorzien zijn van een Kamado. Op deze manier kunt u tegelijkertijd een heerlijke Picanha klaar maken, maar is ook mogelijk een salade te maken of iets ander te bereiden in de pan. U kunt verschillende kookmethodes handig combineren om zo het perfecte gerecht voor uw gasten klaar te maken.

Verhoog de waarde van uw woning met een buitenkeuken en overkapping

Op het eerste oog lijkt de aanschaf van een buitenkeuken misschien “weggegooid” geld. Niet is echter minder waar. Net zoals bij de aanschaf van een overkapping, verhoogt u met de buitenkeuken de waarde van uw huis. Een buitenkeuken is namelijk een luxe toevoeging aan uw tuin en is iets wat de meeste mensen dan ook zeker zullen waarderen. 

Als u aan het kijken bent naar een geschikte buitenkeuken voor uw woning, denkt u er waarschijnlijk nog totaal niet over na om de woning ooit te gaan verkopen. Toch is het zeker handig om te weten dat de buitenkeuken de waarde van de woning verhoogt, een buitenkeuken is namelijk te zien als een investering in plaats van een standaard uitgave. 

De buitenkeuken is compleet naar wens samen te stellen

Bij Buitenkeukendeal is er de mogelijkheid om een buitenkeuken op maat te laten samenstellen. Dit biedt vele voordelen omdat het mogelijk is uw eigen droomkeuken te laten bouwen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar buitenkeuken met gas of elektriciteit? Wilt u graag een buitenkeuken met koekast en spoelbak of liever een buitenkeuken die is voorzien van een barbecue? 

Deze wensen zijn voor iedereen weer anders en dit is dan ook de reden dat we er voor hebben gekozen, het mogelijk te maken een eigen buitenkeuken samen te stellen. Zo zit u niet vast aan kant-en-klare keukens die misschien niet 100% zijn waar u naar op zoek bent. Kunt u dus op het eerste oog geen geschikte buitenkeuken vinden, kijk dan zeker eens naar onze buitenkeuken op maat.